Кълновете, как да си ги приготвим ?
+7
NewAge
vitam
krasi
МариАН
naja
Vanya
NewMAN
11 posters
Страница 1 от 1
Кълновете, как да си ги приготвим ?
Здравейте,
Разбрах че имате машина за производство на кълнове. Ако е така на каква цена я продавате. Искам да си приготвям сам в домашни условия.
Ако можете да дадете малко повече информация за отделните семена (рецепти и от къде може да си ги купи човек)?
Разбрах че имате машина за производство на кълнове. Ако е така на каква цена я продавате. Искам да си приготвям сам в домашни условия.
Ако можете да дадете малко повече информация за отделните семена (рецепти и от къде може да си ги купи човек)?
NewMAN- Брой мнения : 2
Registration date : 18.10.2007
Re: Кълновете, как да си ги приготвим ?
Моля някой да отговори за машината за кълнове, защото и аз се интересувам за закупуване!
Vanya- Брой мнения : 1
Registration date : 24.11.2007
Re: Кълновете, как да си ги приготвим ?
Джаджата се продава в самия център, струва 25лв (преди месец беше толкова). Представлява 5 съда с диам. около 20см, които се слагат един върху друг, като вътре се сипват семена.Най-отгоре в последния се налива преварена вода, която през едни малки дупчици започва да тече бавно надолу , минавайки през всички нива, докато стигне в първото и там си остава до следващия ден, когато я изсипваш и пак същото. Поникват за ок.3 дни, много по- лесно е ,отколкото да слагаш в буркани, памуци и тн.
naja- Брой мнения : 5
Registration date : 17.12.2007
кои семена са подходящи за покълване?
Моля някои ако знае кои семена са подходящи за покълване да ми помогне.Изгледах всичкото видео от саита на др.Емилова но не можах точно да разбера.А също и по колко може да се консумира на ден?
МариАН- Брой мнения : 3
Location : Virginia Beach
Registration date : 03.03.2008
Re: Кълновете, как да си ги приготвим ?
Здравей МариАн!
Аз доколкото знам може да се започне с прием на една, две супени лъжици кълнове и постепенно да се увеличи количеството, да речем до една чаена чаша / или колкото ти е сладко /. Предполагам, че това се прави, за да привикне организма и ти самата към новия вкус. Като започнах да приемам кълнове, в началото ми се гадеше, но сега са ми много свежи и вкусни.
По принцип всички зърнени и семена стават за покълване, но е въпрос на вкус все пак, така, че опитай и които са ти по вкуса, ползвай тях. Може да се комбинират, да се прибавят към салати..., нужно е само малко фантазия!
Успех!
Аз доколкото знам може да се започне с прием на една, две супени лъжици кълнове и постепенно да се увеличи количеството, да речем до една чаена чаша / или колкото ти е сладко /. Предполагам, че това се прави, за да привикне организма и ти самата към новия вкус. Като започнах да приемам кълнове, в началото ми се гадеше, но сега са ми много свежи и вкусни.
По принцип всички зърнени и семена стават за покълване, но е въпрос на вкус все пак, така, че опитай и които са ти по вкуса, ползвай тях. Може да се комбинират, да се прибавят към салати..., нужно е само малко фантазия!
Успех!
krasi- Брой мнения : 6
Age : 46
Location : Dobrich
Registration date : 23.09.2007
Как да си приготвите кълнове без машина.
Ако искате да си произведете кълнове най лесният начин е следния.Купувате си пшеница за покълване от магазина или от познати на село/за по евтино/.Взимате бурканче от конфитюр с метална капачка на винт или с пласмасова капачка.И на двата вида капачки пробивате 6,7 дупки не по големи от размера на семената.След като почистите семената от механични отпадъци и наранени семена измивате семето и го накисвате за 8 часа/може и повече ако е през зимата/.Източете водата от дупките на капачката и оставете семената да покълнат 2 или 3 денонощия според сезона.Задължително овлажнявайте семената на 12 часа,като свалите капачката напълните бирканчето с вода и я източите от дупките на капачката.Същия ефект се постига и в обикновенна найлонова торбичка,която обаче трябва да оставя отворена след навлажняването и изцеждане на водата.Бурканчетата и торбичките дръжте на тъмно.Количеството на пшеницата да е по малко от половината на бурканчето.Три бурканчета ви осигуряват постоянно пресни кълнове,които се консумират много добре със зелена салата овкусени със зехтин и подправки.Успех!!!!
Ако имате машина за печене на хляб можете да си приготвите хляб от 500гр.пшеница след покълване +200,300 гр.брашно марка 500 по рецептурника на машината.Покълналите семена се смилат с месомелачка.Още веднъж успех!!!!!
Ако имате машина за печене на хляб можете да си приготвите хляб от 500гр.пшеница след покълване +200,300 гр.брашно марка 500 по рецептурника на машината.Покълналите семена се смилат с месомелачка.Още веднъж успех!!!!!
vitam- Брой мнения : 1
Registration date : 02.04.2008
За чудото на кълновете
Здравейте!
След като се мъчихме да покълваме с какви ли не буркани, ванички, кърпи и памуци, установихме, че това е много капризна и всепоглъщаща работа, особено ако е топло времето и ни е нужно по-голямо количество кълнове за цялото семейство - трябва непрекъснато да се мият, обръщат, проветряват. Един ден само да пропуснеш всичко отива на кино.
накрая купихме една машина, която се казва Easy Green и струва към 450 лв.
Към нея има малки ванички или една голяма, в която се слагат семената. После сипвате вода в резервоара... и забравяте. Машината ги оросява, проветрява, охлажда така, че да поддържа оптимална температура. След няколко дена до седмица имате каквито искате кълнове и поници - слънчоглед, ръж, люцерна.
След като се мъчихме да покълваме с какви ли не буркани, ванички, кърпи и памуци, установихме, че това е много капризна и всепоглъщаща работа, особено ако е топло времето и ни е нужно по-голямо количество кълнове за цялото семейство - трябва непрекъснато да се мият, обръщат, проветряват. Един ден само да пропуснеш всичко отива на кино.
накрая купихме една машина, която се казва Easy Green и струва към 450 лв.
Към нея има малки ванички или една голяма, в която се слагат семената. После сипвате вода в резервоара... и забравяте. Машината ги оросява, проветрява, охлажда така, че да поддържа оптимална температура. След няколко дена до седмица имате каквито искате кълнове и поници - слънчоглед, ръж, люцерна.
Последната промяна е направена от NewAge на Пет Фев 25, 2011 12:36 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
NewAge- Брой мнения : 17
Registration date : 12.04.2008
Re: Кълновете, как да си ги приготвим ?
За крайно заетите и живеещи в големите градове ще добавим, че покълнали семена напоследък се предлагат в някои магазини и хипермаркети от рода на Метро. Продават се в прозрачни кутийки и могат да се съхраняват в хладилник до 1 седмица. Разнообразието е добро - пшеница, ръж, грах, слънчоглед, соя, лук и др.
Кълновете, как да си ги приготвим ?
А вие, кога консумирате кълновете? Виждам тук от снимката, че са доста "избуяли" Аз също прокълвам семена, но до колкото съм чувала, най-добри за консумация са точно когато им се покаже беличкото и пробие семето. Тогава се съдържа най-много енергия и полезни вещества. Според мен когато вече изникне зелено, по-скоро са добри за засаждане, отколкото за консумация.
galya44- Брой мнения : 2
Registration date : 04.06.2009
Добри новини за всички!
И така първо - кълновете, които се произвеждат индустриално (като тези в Метро) поникват на изкуствено осветление и отопление, знам го от вътрешен човек. Там никой не разчита на слънцето за да прави бизнес с кълнове.
Добрата новина е, че в момента работа по български вариант на машина за кълнове, защото много хора пожелаха да купят американската, но като чуят цената 520 лв. (толкова е в момента) и посърват. Българската ще има всички достойнства на американската, като са избегнати недостатъците й - лесно запушване, трудно почистване, необходимост да се пълни всеки ден и др. И най-голямото предимство мисля е цената й - 165 лв.
Eто снимки на прототипа:
Добрата новина е, че в момента работа по български вариант на машина за кълнове, защото много хора пожелаха да купят американската, но като чуят цената 520 лв. (толкова е в момента) и посърват. Българската ще има всички достойнства на американската, като са избегнати недостатъците й - лесно запушване, трудно почистване, необходимост да се пълни всеки ден и др. И най-голямото предимство мисля е цената й - 165 лв.
Eто снимки на прототипа:
Последната промяна е направена от NewAge на Пет Фев 25, 2011 12:37 am; мнението е било променяно общо 1 път
NewAge- Брой мнения : 17
Registration date : 12.04.2008
Re: Кълновете, как да си ги приготвим ?
NewAge написа:Здравейте!
След като се мъчихме да покълваме с какви ли не буркани, ванички, кърпи и памуци, установихме, че това е много капризна и всепоглъщаща работа, особено ако е топло времето и ни е нужно по-голямо количество кълнове за цялото семейство - трябва непрекъснато да се мият, обръщат, проветряват. Един ден само да пропуснеш всичко отива на кино.
накрая купихме една машина, която се казва Easy Green и изглежда така:
Към нея има малки ванички или една голяма, в която се слагат семената. После сипвате вода в резервоара... и забравяте. Машината ги оросява, проветрява, охлажда така, че да поддържа оптимална температура. След няколко дена до седмица имате каквито искате кълнове и поници - слънчоглед, ръж, люцерна.
Ето снимка от нашата:Много благодария за информацията
Сайта на фирмата е http://www.easygreen.com Ето повече подробности: http://easygreensprouter.co.uk
Търся фирма, която да се навие да ги внася и продава, цената на едро е $76.80 за 300 бройки, $83 за 50 бройки.
Другия вариант е да се купят 3 броя от Европейския им представител - излизат 165 евро бройката. Цената включва доставката до България.
natali- Брой мнения : 1
Registration date : 26.12.2009
Микроферма за кълнове
И така, имам добра коледна новина за вас - първата автоматична българска микроферма за отглеждане на кълнове и поници в домашни условия е вече факт:
Eто го най-големият ни почитател на кълнове:
С тяхна помощ успяхме да излекуваме кариеса на зъбите му. Ето нашата история.
Eто го най-големият ни почитател на кълнове:
С тяхна помощ успяхме да излекуваме кариеса на зъбите му. Ето нашата история.
Последната промяна е направена от NewAge на Пет Фев 25, 2011 12:41 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
NewAge- Брой мнения : 17
Registration date : 12.04.2008
Re: Кълновете, как да си ги приготвим ?
Ето я и моята
https://2img.net/r/ihimizer/img525/953/ludmilmashinalucerna.jpg
Излишно е да споменавам колко много съм доволен. Правя си зелен сок от Овес и люцерна зимата. Държа я на терасата, и от както ми замръзна реколтата на минус 5 градуса вече съм оборудвал с електрическа възглавничка дъното да топли на семената . Машината е по хубава от вносната, защото е по висока и треваляците стават храсти. Когато сложа цели саксии или пръст отдолу, кълновете явно смучат вещества от почвата и стават много много вкусни. Това е основната причина да избера българската.
Купих я от този сайт и смятам скоро да взема още една за другата тераса. Свикнахме да ядем по много зеленчук а не ми се чака по 7-8 дена от реколта до реколта.
цък машината
на снимката по долу се вижда какви големи поници съм си направил. Бях ги забравил извън машината дълго време и се бяха позасушили, но важното е че ги смлях на сок в шейкъра.
Цък поници
https://2img.net/r/ihimizer/img525/953/ludmilmashinalucerna.jpg
Излишно е да споменавам колко много съм доволен. Правя си зелен сок от Овес и люцерна зимата. Държа я на терасата, и от както ми замръзна реколтата на минус 5 градуса вече съм оборудвал с електрическа възглавничка дъното да топли на семената . Машината е по хубава от вносната, защото е по висока и треваляците стават храсти. Когато сложа цели саксии или пръст отдолу, кълновете явно смучат вещества от почвата и стават много много вкусни. Това е основната причина да избера българската.
Купих я от този сайт и смятам скоро да взема още една за другата тераса. Свикнахме да ядем по много зеленчук а не ми се чака по 7-8 дена от реколта до реколта.
цък машината
на снимката по долу се вижда какви големи поници съм си направил. Бях ги забравил извън машината дълго време и се бяха позасушили, но важното е че ги смлях на сок в шейкъра.
Цък поници
valentingn- Брой мнения : 1
Registration date : 28.01.2010
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|